Payroll Adviesgesprek

Freelance Payroll

Als zelfstandige combineert u de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap met de voordelen van werken in loondienst: Administratieve ontzorging en aanspraak op het sociale vangnet. Modelcontracten zijn dan ook niet (langer) noodzakelijk.

De nieuwe wet DBA zorgt er voor dat opdrachtgevers huiverig zijn voor de nieuwe modelovereenkomsten. De risico’s op eventuele aanspraken achteraf zijn groter geworden (als sprake blijkt van schijnzelfstandigheid). Met name het risico dat een Zelfstandig Professional (ZP-er) met terugwerkende kracht als ‘gewone werknemer’ aangemerkt kan worden. Dit kan grote gevolgen hebben met het oog op eventuele ziekte doorbetalingen aan de werknemer en zijn aanspraak op reserveringen (vakantiegeld en –dagen). Om die reden adviseren advocatenkantoren steeds vaker opdrachtgevers om met payroll/ uitzendcontracten te gaan werken. Opdrachtgevers zijn op deze manier volledig gevrijwaard van risico’s met betrekking tot schijnzelfstandigheid.

Als actief lid van ZZPBusinessCard heb je de mogelijkheid om een gratis advies gesprek aan te gaan. Hierin worden alle voors en tegens van Freelance Payroll besproken en kun jij een weloverwogen beslissing maken of payroll bij jou past. Ook met al jouw vragen kun je hier terecht.


Meld je aan om gebruik te maken van de aanbieding